Electrical bilge pump - fittet into a Rockpool Alaw Back

A friend of mine has mounted this system into his boat. Have you any questions, please consult himself: Jørgen Jepsen.  (remove SPAM)
 
Installation af el-pumpe i en Rockpool Alaw Bach

Pumpen er en Rule 500, 12V (forhandles bl.a. af www.Marinelageret.dk) som er placeret lige bag sædet. Den er holdt fast med elastiksnor.
For ikke at bore for mange huller i skotvæggen har jeg limet et par nylon/plastik kroge på væggen. Jeg har brugt ophængningskroge til betonvægge (stålstifterne er fjernet :-). På modsatte side (inde i daglugen) har jeg limet et par nylonøjer (dem der sidder på siden af campingvognen til at holde stængerne til forteltet). Det var hvad jeg lige havde ved hånden, andet kan sikkert bruges.

På siden af pumpen er monteret en Automatic Bilge Pump Switch (model 101) http://www.WaterWitchinc.com.
Holdt fast med kabelstrips. Hvordan el-ledningerne skal forbindes, fremgår af bagsiden af indpakningen.

Jeg har ført vandslangen (19 mm) gennem skotvæggen via en Skroggennemføring med et hul der lige passer (når studsen er savet af) til den udvendige diameter på slangen. Dette gør at, selvom der bliver revet i slangen, så opstår der ikke utætheder som der ville gøre hvis slangen blot var ført direkte gennem skotvæggen. 
I stedet for en Skroggennemføring kunne man bruge en "Forskruning" med den rette diameter (kan sikkert købes ved den lokale elinstallatør).

Til afgangshullet er igen brugt en Skroggennemføring i plastik. Jeg har brugt en 16 mm hvor studsen er savet af og noget af gevin-stykket er slebet så slangen kan sættes på. Yderligere har jeg slebet den udvendige krans så den udvendige diameter er ca. halveret. Der er stadig nok gods at skrue den fast med og den ser lige knap så voldsom ud. Endelig har jeg givet kransen lidt sort spraymaling. (Skroggennemføringerne der kun fås i hvid, er købt i Biltema).Til batterikasse har jeg (foreløbig) brugt en plastbeholder med "vinger" og pakning (købt i Bilka). Den er vandtæt med nok ikke så god som Pelicase. Jeg har foret kassen så batteriet ligger fast og boret et hul til ledningerne. 
Da jeg vil fjerne batteriet efter hver tur, har jeg monteret det via et 12 voltstik (cigartænder). Tæt på +polen er monteret en 2,5A sikring.
Batterikassen er også holdt fast med elastiksnor og de før omtalte øjer.

Batteri (og lader) er købt i www.Batteribyen.dk
Yuasa NP2.3-12 - 12V - 2.3Ah (F187 4.8mm)33391
CTEK MULTI XS-3600 lader til blybatterier 1,2 til 120 Ah - 12V14661

No comments:

Post a Comment